Uitlijnen, balanceren, repareren & monteren

Naast verkoop van banden kunt u bij BOL Profielcentrum ook terecht voor het uitlijnen, balanceren, monteren en repareren van uw banden.

Uitlijner%20Porsche

Uw stuur trilt en de auto trekt duidelijk naar één kant. Dit kan betekenen dat uw auto niet goed is uitgelijnd of de banden niet in balans zijn, of zelfs lek. Wat nu? Laat bij Bol Profielcentrum uw auto uitlijnen of de banden balanceren. Ook voor het monteren en repareren van autobanden komt u bij ons langs in Broek op Langedijk.

Banden-Balanceren

Balanceren

Trilt uw stuur of dashboard bij een hoge snelheid van 100 tot 140 kilometer per uur? Beweegt uw stuur langzaam heen en weer bij een lage snelheid van 40 tot 70 kilometer per uur? Dan zijn uw banden mogelijk niet goed uitgebalanceerd. Kom vandaag nog bij ons langs om dit ongemak te verhelpen. Na het balanceren rijdt uw auto weer fijn en veilig. Bij Bol Profielcentrum balanceren wij standaard alle banden bij montage of reparatie.

Banden in onbalans zijn onveilig


Als uw band niet goed is uitgebalanceerd, heeft deze slechter contact met de weg. Daarnaast slijt uw ophanging onnodig veel.

Wat kost een band balanceren bij Bol Profielcentrum?

Balanceren voeren we, inclusief btw, uit vanaf €7,50 per wiel. Geen fratsen, gewoon eerlijk en goed.

Banden-Repareren

Repareren

Wanneer u een lekke band heeft, merkt u dat tijdens het rijden. Uw auto trekt naar één kant en er zit duidelijk minder lucht in de band. Bij Bol Profielcentrum kunt u bijna elke band laten repareren. Snel en vakkundig, zodat u zo weer op weg bent.

Hoe lang kunt u doorrijden met een lekke band?

We adviseren in principe iedereen direct te stoppen met rijden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruikers, maar ook omdat doorrijden kan zorgen voor blijvende schade aan uw band, velg en wiel. Auto’s met RunFlat-banden kunnen met een lekke band nog 80 kilometer doorrijden, met een maximale snelheid van 80 kilometer per uur.


Wat kost een band repareren bij Bol Profielcentrum?

Een bandenreparatie voeren wij, inclusief montage, balanceren en btw, uit vanaf €20,00.

Banden-Uitlijnen

Auto uitlijnen

Het uitlijnen van een auto wordt regelmatig verward met het balanceren hiervan. Een auto uitlijnen houdt in dat de wielen weer loodrecht staan afgesteld. Dit zorgt voor een betere wegligging en verkeersveiligheid. Ook voor uw brandstofverbruik en de slijtage van uw banden is het belangrijk om uw auto goed te laten uitlijnen.

 

Wanneer uw auto uitlijnen?


Er zijn een aantal signalen waaruit u kunt opmerken dat het tijd is om uw te laten uitlijnen.


- Uw auto wijkt uit naar één kant

- Uw auto stuurt zwaarder of juist lichter dan voorheen

- Uw autobanden slijten aan de binnen- of buitenkant

- Uw stuur draait niet meer automatisch terug na een bocht

 

De richtlijn is om na elke 20.000 gereden kilometers de uitlijning van uw auto te laten controleren. Zo voorkomt u dat u met een onveilig voertuig de weg op gaat.

Banden-van-BOL

Monteren

Is elke lekke band te repareren? Nee, helaas niet. Als u zeker wilt weten of uw band nog gerepareerd kan worden, moet u de band laten nakijken. Bol Profielcentrum kijkt niet alleen naar de buitenkant, maar ook naar de binnenkant van de band. Als u te lang heeft doorgereden met een lekke band, moet hij vervangen worden.

Wat kost een vervangende band bij Bol Profielcentrum?

U heeft al een vervangende band, inclusief montage, balanceren en btw, vanaf €35,-.