Winterbanden: veilig voor u en de anderen

Wist u dat voor uw auto de winter al begint bij 7 graden boven nul? Ook als het echte winterweer nog op zich laat wachten (of misschien wel nooit komt), zorgen winterbanden ervoor dat u veilig de weg op kunt.

Bel ons
Winterbanden kopen Langedijk

Waarom winterbanden?

Winterbanden geven veel meer grip op de weg in winterse en koude omstandigheden. De banden zijn niet alleen een toevoeging tijdens de gure winterdag, maar geven ook meer grip bij regen en modderige wegen. Voor uw en andermans veiligheid is het een goede zaak om deze zachtere bandensoort al in de herfst te monteren. Ook zijn winterbanden in bijna alle wintersport gebieden in Europa verplicht. U riskeert een boete en bent in veel gevallen aansprakelijk na een ongeval.

Gebruikte autobanden

Nog niet overtuigd? Een simpele remproef bij 50 kilometer per uur laat zien wat het effect van winterbanden is. Op een droge weg is de remweg voor een gemiddelde auto zo’n 12 meter, bij een nat wegdek is dat 14 tot 15 meter. Op een besneeuwde weg is de remweg voor een auto met winterbanden 30 meter. Dezelfde auto met zomerbanden heeft wel 60 meter nodig.

Neem contact op
Winterbanden Heerhugowaard